Emmaschool start Daily Mile

Wethouder Nathan Stukker gaf vandaag het startschot voor de Daily Mile die alle kinderen van PCBO Emmaschool vanaf nu elke week gaan lopen. Het actief bezig zijn bevordert de leerprestaties van de kinderen en zorgt voor de beweging die nodig is om lekker in je vel te zitten.   

Na de grappige en vrolijke warming up van Juvat Westendorp (danser/choreograaf/acteur) liepen alle groepen, onder luide aanmoediging van andere kinderen en ouders, een ronde om de school. Deze ronde zullen ze vanaf nu vaker lopen om, na geconcentreerd te hebben gewerkt, even te ontspannen. De ouders en kinderen van groep 7 hebben vooraf de Daily Mile uitgeprobeerd en waren heel enthousiast. Daarom gaan vanaf nu alle kinderen van de Emmaschool het rondje doen; de kleinere kinderen één keer per week en de oudsten drie keer per week.   

Daily Mile 

De Daily Mile is een initiatief om kinderen op scholen meer te laten bewegen. Erben Wennemars is ambassadeur van deze stichting. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school.  

Gezonde school 

De Daily Mile is een aanvulling op wat de Emmaschool eerder startte; het zijn van een gezonde school. Sinds dit schooljaar besteden ze aandacht aan het belang van gezonde voeding. Hiervoor ontvangt de school binnenkort een certificaat. Gezonde voeding en dagelijks bewegen zorgen er voor dat kinderen beter kunnen leren en fit zijn. 

Klik hier voor een mooi en uitgebreid verslag van de dag en een mooi filmpje.

 Kinderen zijn er klaar voor

 

gezonde hapjes

 Overzicht van de dag

 
balk_oranje.jpg